line decor

 
 
 
 
 
 

Excursie naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Zaterdag 6 september 2008, een mooie zonnige dag, gaan we een deel met de trein en de rest per auto naar het beginpunt van het pontje naar het buitenmuseum.
Daar vertrekken we om 10.30 uur, waar we een kwartiertje later aankomen.
Van daar lopen we het museumrestaurant "Het Amsterdamse Huis"voor de koffie met wat lekkers erbij.
Daar voegt ook onze gids zich bij ons, en begint de rondleiding over het grootste gedeelte van het museumterrein.

Met hun buurten, oude ambachten, interieur en een tbc paviljoen uit Huizen (zie foto).
Na de rondleiding van ruim een uur komen we terug in het restaurant, voor een Oma lunch. Die bestaat uit div. ongesneden broodsoorten, je moet er zelf sneden van afsnijden.
Als ook het beleg ongesneden kaassoorten en leverworst, voor elk was er een Oma's gehaktbal vanaf een petroleumstel. Daarnaast was er ook jam, boter, melk en karnemelk. Er was ruim voldoende, dus konden we onze buikjes rond eten en drinken. Aan twee lange tafels was het een gezellige maaltijd.                                                                                                 

Na genoten te hebben van de maaltijd is het organiseerde gedeelte ten einde en kan ieder een eigen invulling geven. De laatste boot vertrekt om 17.30 uur. We hebben achteraf niet gehoord dat er leden zijn achter gebleven.

Voor de rest was het een geslaagde dag, hulde voor onze organisatoren: Michel en Ria. Speciaal voor Michel om dat het voor hem de eerste keer was. Hartelijk dank.

Dirk Brugge.


Terug