D66 zet vrijwilligers klederdrachtgroep
in het zonnetje

In het kader van Valentijnsdag heeft de afdeling van D66 in Huizen samen met kandidaat-statenlid Alexander Overdiep uit Bussum op Valentijnsdag een taart aangeboden aan vier in klederdracht gestoken vertegenwoordigers van de Klederdrachtgroep. Dit gebeurde tijdens de fractievergadering van D66 in het gemeentehuis.

D66 laat met deze actie al 20 jaar zien dat vrijwilligers het cement zijn van de maatschappij. Fractievoorzitter Ron Schaap gaf aan dat de Valentijnsactie dit jaar in het teken staat van natuur en cultuur. D66 hecht veel belang aan beide elementen en heeft daarom dit jaar gekozen voor de Historische Kring Huizen, waarvan de klederdrachtgroep één van de werkgroepen vormt.
De Historische Kring is in 1979 opgericht met als doel het bevorderen en verbreiden van de kennis over de cultuur, folklore, geschiedenis, dialect en klederdracht van de gemeente Huizen.
Naast de werkgroep klederdracht maken ook de volgende werkgroepen deel uit van de Historische Kring: Archief, Beeld en Geluid, Dialect, Genealogie, Handel en Industrie, Huizerdag, Oude begraafplaats en Visserij.

De werkgroep klederdracht is een actieve groep vrijwilligers bestaande uit 25 volwassenen en 8 kinderen.
Tijdens de fractievergadering van D66 vertelden de 4 vertegenwoordigers vol enthousiasme over de activiteiten van de werkgroep en de kleding die gedragen werd.
De taart werd in dank aanvaard en zou de volgende dag aangesneden worden op een ledenbijeenkomst van de Historische Kring in de Boerderij.