line decor

 
 
 
 
 
 
Door de vereniging uitgegeven boeken
Gevelstenen in Huizen
De titel van het nieuwste boek van de Historische Kring is “Gevelstenen in Huizen”. De auteurs zijn Sandra Scholtz-Bunschoten en Henk Schipper. Het is een boek geworden met veel foto’s en wetenswaardigheden over Huizen. Het boek is uit enthousiasme geboren. De auteurs zijn vrijwilligers bij het archief van de Historische Kring. Zij begonnen foto’s van gevelstenen en eerste-stenen te verzamelen en daarbij de informatie over de achtergronden van de stenen. De verzameling werd zo belangwekkend dat de Historische Kring besloot het te publiceren. Het boek kost € 14,95.
(leden € 11,50)

Woordenboek Huizer Dialect
Het Woordenboek is de neerslag van 45 jaar verzamelwerk van de Huizer Dialect Werkgroep die sinds 2002 een onderdeel is van de Historische Kring.
Het boek bevat naast bijna 3000 dialectwoorden, die worden verduidelijkt met veel boeiende voorbeeldzinnetjes, ook de klankleer, vormleer en zinsbouw van het Huizers. Bovendien zijn oude en jongere dialectteksten te lezen en op de bijbehorende cd te beluisteren. Het geheel wordt omlijst met veel historische foto’s.
Het boek kost 19,50 (leden € 15,00)
De HZ 45 weer thuis
De titel van het boekje "De HZ 45 weer thuis" is gekozen omdat deze botter na zijn visserijverleden in Huizen veel omzwervingen heeft gemaakt en uiteindelijk weer in Huizen is beland door de aankoop van deze botter door de gemeente in 2004. De auteur Dick Schaap mocht als jochie meevaren met zijn oom Willem Koeman, de toenmalige eigenaar. Toen hij zo'n 20 jaar geleden de HZ 45 tegenkwam als pleziervaartuig in Muiden was hij zeer verrast. Het liet hem niet meer los en zo ontstond de zoektocht naar de verdere geschiedenis van de botter sinds zijn vertrek uit Huizen. Uiteindelijk was er zo veel materiaal dat het de moeite waard was om het als boek uit te geven.
Het boek kost 5,00.
Waarde Nicht Lieve Meutjen
Dit boek is de weergave van een briefwisseling tussen Meutje Aartjen en Nicht Jannetjen in de jaren 1923 - 1925. Het boek is uitgegeven in 2005 en geschreven door A. Kruining -Teeuwissen en J. Rebel - Gooijer. Hoewel deze brieven bedacht zijn, staan ze vol met historisch interessant materiaal. Het boek is tot stand gekomen door de medewerking van de Huizer Dialect Werkgroep en onder wetenschappelijke begeleiding van het Meertens Instituut.

Het boek kost 10,00.
. De Huizer Molen
De Huizer molen heeft van rond 1665 tot 1916 in Huizen gestaan. In dat jaar is de molen verplaatst naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Het boek beschrijft alle aspecten van de standaardmolen die een dominante plaats in Huizen heeft ingenomen. Het boek is uitgegeven in 1994 door de Molenwerkgroep van de Historische Kring Huizen.
Het boek kost 10,00 (leden € 7,50)

De Huizer Klederdracht
Het boek "De Huizer klederdracht”
van D. van Herwerden-Eendebak uitgegeven in 1985 geeft uitgebreide documentatie over alle aspecten van de klederdracht van Huizen zoals die tot rond de eeuwwisseling werd gedragen.
Het boek kost € 5,00.


Het


Set van 10 boekenleggers
Een leuke set van 10 boekenleggers met elk verschillende afbeeldingen van o.a. diverse Huizer gebouwen, met een leuk gedicht in het Huizer dialect.
Zo zijn te zien het postkantoor, het gemeentehuis, hotel Promenade, de Haven, de 'ambachtschool, de Bun, enz,.
Ook leuk om als presentje te gebruiken.


De prijs per setje is € 2,50

De boeken en boekenlegger zijn te verkrijgen via het secretariaat.

 Folder van de
Historische Kring

Door op onderstaande afbeelding te klikken is de folder te bekijken of te downloaden.