line decor

 
 
 
 
 
 
Wandeling over landgoed Oud Bussem

De Historische Kring heeft samen met SAS, dat voor Nederland haar hoofdvestiging op Oud Bussem heeft op vrijdag 15 juni 2018, een wandeling over het landgoed georganiseerd. Een 25- tal deelnemers konden genieten van het prachtige terrein met het landhuis. De heer Jan Loggen, medewerker van SAS, vertelde eerst alles over het prachtig gelegen landhuis.
Het landgoed heeft een bewogen geschiedenis.
De deelnemers genoten van het prachtige parklandschap met de fraai aangelegde lanen. Terloops werd ook het idyllische landgoed ‘de Beek’ aan gedaan, dat ooit ook deel uitmaakte van Oud Bussem. Onderweg werden we gewezen op bijzondere bomen en vertelde Loggen alles over het beheer van het landgoed.
De wandeling eindigde met een kort bezoek aan het interieur van het fraaie landhuis.

Bezoek hofstede Oud Bussem

Vrijdag 13 april 2018 brachten een aantal leden een bezoek aan de Hofstede Oud Bussem, het prachtige gebouw aan de Flevolaan waar nu de Strengholt groep gehuisvest is. Na een indrukwekkende inleiding over het ontstaan van Oud Bussem volgde een boeiend verhaal over het wel en wee van de modelboerderij zoals die is ontwikkeld door Johannes van Woensel Kooy en Floris Vos. In een tijd dat daar nog niet veel aandacht voor was, werd hier al heel veel zorg besteed aan hygiëne. Het groots opgezette pand was van vele hulpmiddelen voorzien om het grote aantal koeien efficiënt van voer te voorzien en te melken. Uiteindelijk raakte in de jaren ’50 de boerderij in verval en heeft de firma Strengholt het in 1969 weer in oude luister hersteld. Zo konden we binnen en buiten kennismaken met de bijzondere architectuur van K.P.C. de Bazel, de ontwerper van het complex.

Terug